Vídní na kole za 1€

Projet celou Vídeň na kole pouze za 1€? Ano, i to je v dnešní době možné! Tak pokud chcete vědět jak na to, čtěte další řádky našeho dobrodružství.

Při prázdninovém cestování jsme zavítali i do Vídně a náš cíl byl jasný už od samého začátku, projet ji celou na kolech!

Plánování tohoto výletu začalo už doma, kde jsem se na radu kamarádů zaregistrovali na stránkách provozovatele. Po příjezdu do Vídně pak stačilo jen aktivovat účet, vypůjčit si kolo a jednoduše JET!

A tak bychom se s Vámi rádi podělili o to, jak si své, třeba i prázdninové cestování zpříjemnit a zbylo Vám i na nějaké ty suvenýry nebo třeba pohled (ty my máme nejvíc rádi, ze všech zemí, měst z jakéhokoli koutů světa)

Pár věcí co udělat před cestou:

  • Ještě před tím než se vydáte do Vídně doporučujeme navštívit  webové stránky provozovatele a provést registraci. (je možné ji provést i na místě u jakékoliv „stanice“) ovšem ušetříte si tím dost času a o to déle můžete prozkoumávat město.
  • Před odjezdem zkontrolovat jestli u sebe máte svojí kreditní kartu. Protože bez ní, to opravdu nejde.

Jak to probíhá při půjčení:

  • Po-té co si najdete  nejbližší CityBike stanici, které jsou rozesety po celé Vídni. (Mapa stanic). Vložíte do automatu svojí kreditní kartu a dokončíte registraci.Zadáte login a heslo, které jste si nastavili z domova.
  • Při dokončování registrace zaplatíte 1€ jako registrační poplatek
  • Pokud vrátíte kolo do 1 hodiny – neplatíte nic. Další možná výpůjčka je možná až po uplynutí lhůty 15 minut, kterou můžete využít na prozkoumání okolí stanice.

Tipy:

  • Nezapomeňte si vzít mapu stanic a naplánujte si jízdu tak, aby jste vždy stihli kolo vrátit do jedné hodiny.

Ceník půjčovného:

1. hodina – zadarmo

2. započatá hodina 1€

3. započatá hodina 2€

4. – 120. započatá hodina 4€

Důležité: Při překročení doby půjčení nebo ztrátě kola zaplatíte paušální poplatek 600€! A to by se Vám projížďka ve Vídni celkem prodražila.

Tak vyražte vstříc novým dobrodružstvím prozkoumat Vídeň – třeba na kole! #dvacestovatelé

 

 

 

Napsat komentář